Κάλεσμα στην Πανελλαδική κινητοποίηση στις 26/06 ενάντια στην καύση σκουπιδιών στον Βόλο

Από το 2015 στην πόλη του Βόλου, συντελείται ένα έγκλημα εις βάρος του λαού,της εργατικής τάξης και των κατοίκων του Βόλου. Η καύση των σκουπιδιών αποτελεί μια νέα κερδοφόρα επιχείρηση για την πολυεθνική ΑΓΕΤ-Lafarge καθώς και για τους ντόπιους υπηρέτες τους.


Σύσσωμη η εξαρτημένη άρχουσα τάξη, χέρι χέρι με τη Δημοτική Αρχή προωθούν την καύση των σκουπιδιών υποβαθμίζοντας την ήδη υποβαθμισμένη υγεία της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας που έχει τσακιστεί ολοκληρωτικά από τις επιλογές του διεθνούς ιμπεριαλισμού, του κεφαλαίου και των αστικών κυβερνήσεων. Κόντρα σε περιβαλλοντικούς κανόνες, κόντρα στην απαίτηση του λαού και των κατοίκων για καθαρό αέρα,υγεία και ελευθερίες, μετατρέπουν σαν πιστά σκυλιά των ιμπεριαλιστών την περιοχή σε μια Ευρωπαϊκή Χωματερή, κερδοφορώντας πάνω στις πλάτες του εργαζόμενου λαού του Βόλου.


Η λαϊκή αντίσταση πέρυσι εκφράστηκε με τη μεγαλειώδη πορεία στις 13/6, η οποία έφτασε έξω από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ. Στο τέλος της διαδήλωσης ξεκίνησε ένα όργιο καταστολής με επιθέσεις στον κόσμο του κινήματος και ακολούθησε κυνηγητό από τις κρατικές κατασταλτικές δυνάμεις σε μεγάλο μέρος της πόλης. Τις επόμενες μέρες στήθηκε κρατική-κατασταλτική επιχείρηση με εισβολές σε σπίτια αγωνιστών με σκοπό την τρομοκράτηση του αγωνιζόμενου λαό.


Κορύφωση της κρατικής τρομοκρατίας και βίας αποτέλεσε η άγρια επίθεση στον Βασίλη Μάγγο έξω από τα δικαστήρια και στη συνέχεια ο βασανισμός του στο ΑΤ καθώς και η εγκατάλειψη του, βαριά τραυματισμένο, σε παρακείμενο δρόμο.


Για όλους αυτούς τους λόγους οφείλουμε να δώσουμε μια μαζική, λαϊκή οργανωμένη απάντηση απέναντι στο διεθνές και ντόπιο κεφάλαιο που να λειτουργήσει ως προμετωπίδα απέναντι στα βάρβαρα αντιλαϊκά-αντεργατικά σχέδιά τους, τιμώντας στην πράξη τον δολοφονημένο από τις δυνάμεις καταστολής αγωνιστή Βασίλη Μάγγο.

  • Την Παρασκευή 18 Ιούνη καλούμε σε ανοιχτή συζήτηση στον Πολιτικό Χώρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Ιωάννη Σούτσου & Κάλβου | Γκύζη) στις 19:00 αγωνιστές και αγωνίστριες του κινήματος, τον εργαζόμενο κόσμο της Αθήνας που θέλει να σταθεί δίπλα στον αγωνιζόμενο λαό του Βόλου, για να οργανώσουμε την μαζική άνοδό μας στην Πανελλαδική διαδήλωση του Βόλου.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΓΓΟΣ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΩΝ


ΜΠΕΟΣ TV ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ


ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΜΙΑ ΤΑΜΠΕΛΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΜΟΝΑΚΟ


ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


ΜΑΤ ΒΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΑΣΤΩΝ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ 13/06-ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

A WordPress.com Website.

Up ↑

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: